Projekte për të dhuruar – SmileAL

Projekte

Shuma deri tani: 20020 ALL

KLUBI ‘GO-3G’ – Zgjojmë magjinë e emocioneve të 106+ fëmijëve në nevojë

Shkolla 9-vjeçare “Naim Frashëri” në Korçë funksionon dhe si Qendër Komunitare. Shkolla përfshin mbi 106 nxënës të kategorizuar si: nxënës jetimë (8); pa atësi (5); me ndihmë ekonomike (30); me prindër pa ndihmë ekonomike (20); me prindër me aftësi të kufizuara (13); me prindër të papunë (14); të kthyer nga emigracioni (8); me gjyshërit si kujdestarë ligjorë (2) ose jo ligjorë (6). Situata social-ekonomike e këtyre fëmijëve është mjaft e vështirë si në konsumim shumë të ulët të ushqimit dhe cilësisë së tij dhe shpesh janë të privuar nga dashuria prindërore. Projekti synon që me fondet e dhuruara, të ndihmoen…

Objektivi: 599648 ALL

04/01/2023 - 04/05/2023

Shuma deri tani: 15600 ALL

Rrugëtim i ndryshëm i njëjti destinacion

Teatri nuk është luks. Projekti “Rrugëtim i ndryshëm i njëjti destinacion” është një projekt i dedikuar për fëmijët jetim. Ky projekt ka si qëllim të realizojë me fëmijët jetim të shtëpisë së fëmijës Zyber Hallulli në Tiranë një shfaqje teatri dhe nëpërmjët kësaj shfaqje të përcjelle në mënyrë indirekte nëpërmjët argëtimit,edukimin, të punohet në grup, të rëspëktojnë hapsirat dhe të drejtat e tjetrit .Të kuptojnë vlerën nga antivlera. Të afrohen me shume me librin. Nëpërmjet shfaqjes fëmijët vënë në analize vehten e tyre, kuptojnë dëshirat e tyre, zbulojnë preferencat apo talentin e tyre. Ky projekt është një mundësi shumë e…

Objektivi: 600000 ALL

01/12/2022 - 01/04/2023

Shuma deri tani: 58101.01 ALL

Trauma në fëmijërinë

A e dini se trauma prek shumë fëmijë, adoleshentë dhe të rritur? Trauma nuk është e rrallë: statistikat tregojnë se 50% e fëmijëve kanë përjetuar trauma. Trauma ndikon gjithçka— aftësinë e një personi për të mësuar, për të menaxhuar emocionet dhe sjelljen, shëndetin e tyre, marrëdhëniet, etj… Prandaj qëllimi i fushatës është të pajisim 60 fëmijët dhe 50 personat që punojnë me ta me mjete konkrete për të lehtësuar impakti negativ i traumës (për shkak të abuzimit, dhuna në familje, neglizhimi, etj). Fondacioni Alo! Mik (www.alomik.org) në kuadër të kësaj fushate do të realizojë këto aktivitete: (1) Aktivitete psikosociale me…

Objektivi: 774870 ALL

01/12/2022 - 01/03/2023

Shuma deri tani: 12500 ALL

MIKE në lagjen time

Qëndra M.I.K.E.synon në tre muaj krijimin e shërbimit në familje për të moshuait e qytetit të Tiranës me sëmundje afatgjatë si: Demencë, Alzaimer, Parkinson, rehabilitim pas spitalor, klientë të cilët kanë nevojë 24/7 për shërbim nëpërmjet ekipeve vetmenaxhuese. Modeli do të aplikohet në Njësinë Administrative 2 me dy ekipe nga 12 infermjerë, për 30-40 të moshuar secili ekip. Me synim zgjerimin për gjithë Tiranën dhe Shqipërinë. Infermjerët nëpërmjet këtij modeli shërbimi kanë autonominë e tyre kur organizojnë klientët dhe vizitat. Ata menaxhojnë trajtime mjeksore, kujdes për shërbime mbështetëse (veshje, larje, përgatitje ushqimi ,angazhim të pacientëve në komunitet. Ekipet punojnë ngushtë…

Objektivi: 594000 ALL

01/12/2022 - 01/03/2023

Shuma deri tani: 31011.2 ALL

Fëmijë aktivë, fëmijë të shëndetshëm

Lëvizja fizike, loja, sporti, janë nga pasuritë më të çmuara që ka njerëzimi. Sedentariteti, rënia dramatike e efiçencës fizike për shëndetin e rinisë është kthyer në një problem shqetësues në vendin tonë. Sedentariteti po shkakton sëmundjet e obezitetit, mbitensionit dhe hiperkolesterolemisë së lartë. Kërkimet dhe studimet shkencore kanë konkluduar se rreziku që shkakton sedentariteti është i ngjashëm me rrezikun që shkaktohet nga shumatorja e tre faktorëve të tjerë të rrezikut parësor: Rreziku nga sedentariteti = Rreziku i hipertensionit + rreziku i hiperkolesterolemisë + rreziku duhanit. Sa më sipër Kryqi i Kuq Shqiptar në bashkëpunim me ekspertë të Federatës Shqiptare të…

Objektivi: 598070 ALL

01/11/2022 - 01/05/2023

Shuma deri tani: 95561.01 ALL

Dhuro dhe Festo!

Të gjithë së bashku për një ditëlindje! Projekti “Dhuro dhe Festo” synon të sjellë gëzim në jetët e dhjetë vogëlushëve nga komunitetet më në nevojë në zonat ku World Vision Albania punon, të cilët kanë humbur njërin nga prindërit. Secilit prej fëmijëve do t’u organizohet një festë surprizë për ditëlindje me pjesëmarrjen e miqve, të afërmve dhe përmes kontributit tënd bujar. Je i/e ftuar në një ditëlindje për të sjellë gëzim dhe për të rikthyer një buzëqeshje! Fëmijët vijnë nga komunitetet më në nevojë në zonën e Tiranës, Durrësit e Shkodrës dhe disa prej tyre nuk kanë pasur asnjëherë mundësi…

Objektivi: 550000 ALL

01/11/2022 - 10/02/2023

Shuma deri tani: 40000.01 ALL

Mbështetje për gratë dhe fëmijët e dhunuar

FGE është një Organizatë Jo Fitimprurëse që për mbi 23 vite bën tre shërbime konkrete për të mbijetuarat e dhunës në familje dhe fushata ndërgjegjësimi të komunitetit për përfitimet dhe penalitetet në zbatim të legjislacionit të dhunës. FGE ushtron veprimtarinë në 7 Bashkitë e Qarkut Elbasan dhe Bashkitë Rrogozhinë dhe Kavajë të Qarkut Tiranë. Në sajë dhe të kësaj pune të bërë, nga dita në ditë është rritur numri I grave/vajzave që denoncojnë dhunën në 5 Komisariatet e Policisë Elbasan dhe në Komisariatin Kavaje ku FGE ushtron aktivitetin. Konstatojmë që gratë mbasi denoncojnë dhunën në polici dhe kërkojnë konform legjislacionit…

Objektivi: 660000 ALL

01/11/2022 - 01/05/2023

Shuma deri tani: 62000 ALL

Ekipi i të Amputuarve Shqiptar 2019

Ekipi i Futbollit i të Amputuarve Shqipëtar ka nisur në vitin 2019. Kjo inisiativë ka nisur si nxitje për të ndihmuar personat e amputuar për të bërë një aktivitet argëtues dhe për t’i ndihmuar që të ndihen më të integruar në shoqëri. Kjo është një disiplinë e veçantë futbolli enkas për personat e amputuar. Kjo inisiativë filloi si diçka e pabesueshme por dalëngadalë secili u përkushtua me gëzim për të krijuar një skuadër të mirëfilltë. Kjo skuadër ka përfaqësuar Shqipërinë në dy ndeshje ndërkombëtare dhe ka bërë që secili ta marrë këtë nisëm të filluar si diçka të vogël me…

Objektivi: 660000 ALL

17/10/2022 - 17/02/2023