Kualifikimi teorik dhe praktik i mësuesve të lëndës së edukimit fizik të shkollave të vendit – SmileAL

Kualifikimi teorik dhe praktik i mësuesve të lëndës së edukimit fizik të shkollave të vendit

Fillimi i projektit:01/11/2022

Përfundimi i projektit:01/02/2023

Ditë të mbetura:57 ditë

Shuma deri më tani

14011.2 Lekë

Objektivi:598070 ALL

Shihni kontribuesit >>

Zbatues

Kryqi i Kuq Shqiptar

Përshkrimi

Lëvizja fizike, loja, sporti, janë nga pasuritë më të çmuara që ka njerëzimi. Sedentariteti, rënia dramatike e efiçencës fizike për shëndetin e rinisë është kthyer në një problem shqetësues në vendin tonë. Sedentariteti po shkakton sëmundjet e obezitetit, mbitensionit dhe hiperkolesterolemisë së lartë. Kërkimet dhe studimet shkencore kanë konkluduar se rreziku që shkakton sedentariteti është i ngjashëm me rrezikun që shkaktohet nga shumatorja e tre faktorëve të tjerë të rrezikut parësor: Rreziku nga sedentariteti = Rreziku i hipertensionit + rreziku i hiperkolesterolemisë + rreziku duhanit.

Sa më sipër Kryqi i Kuq Shqiptar në bashkëpunim me ekspertë të Federatës Shqiptare të Sportit Shkollor, propozon ngritjen e projektit “Kualifikimi teorik dhe praktik i mësuesve të lëndës së edukimit fizik të shkollave të vendit”. Qëllimi i projektit është të kontribuojë në uljen e sedentaritetit dhe përmirësimin e aktivizimit fiziko-lëvizor të të rinjve, duke ndihmuar në zhvillimin e një fiziku të shëndetshëm. Në këtë formë rrisim ndërgjegjësimin e publikut për adresimin e çështjeve që kanë të bëjnë me aktivitetin fizik dhe fokusohemi te përfitimet fizike, shëndetësore, emocionale nga zbatimi i projektit. Objektivi i përgjithshëm i këtij projekti është të kontribuojë në aftësimin e 20 mësuesve të edukimit fizik në fushën e organizimit, drejtimit dhe zhvillimit shkencor të lëndës së edukimit fizik për nxënësit e arsimit parauniversitar shqiptar për një rritje fizike më të shëndetshm dhe mbështesim masivizimin e 1.000 mjeteve didaktike “Të rritemi të shëndetshëm”.

Foto dhe Video rreth projektit

Projekte të tjere

Trauma në fëmijërinë
01/12/2022 - 01/03/2023

Shuma deri më tani:

0 ALL

Objektivi:774870 ALL

MIKE NE LAGJEN TIME
01/12/2022 - 01/03/2023

Shuma deri më tani:

0 ALL

Objektivi:594000 ALL

Dhuro dhe Festo!
01/11/2022 - 01/02/2023

Shuma deri më tani:

51511.01 ALL

Objektivi:550000 ALL

Shiko të gjitha projektet