Mbeshtesim maternitetet te kujdesen per te porsalindurit dhe te shpetojne jete – inkubatore per te porsalindurit. – SmileAL

Mbeshtesim maternitetet te kujdesen per te porsalindurit dhe te shpetojne jete – inkubatore per te porsalindurit.

Fillimi i projektit:01/03/2024

Përfundimi i projektit:30/06/2024

Ditë të mbetura:40 ditë

Shuma deri më tani

530900 Lekë

Objektivi:9428000 ALL

Shihni kontribuesit >>

Zbatues

Unicef Albania

Përshkrimi

Periudha neonatale / e te porsalindurit , 0-28 ditet e para te jetes, eshte koha me e brishte per mbijetesen e femijeve. Ne Shqiperi me gjithe progresin e realizuar vitet e fundit, 7 ne 1,000 femije te lindur cdo vit nuk jetojne. Vdekjet gjate muajit te pare te jetes perbejne rreth 80 % te gjithe vdekjeve te femijeve nen 5 vjec. Zbatimi I standarteve te cilesise se sherbimit, bashke me kapacitetet adekuate te personelit shendetesor, infrastrukturen dhe pajisjet e nevojshme mejkesore jane thelbesore per te shpetuar jete te porsalindurish. Zyra e UNICEF ne Tirane, ka mbeshtetur me asistence teknike sherbimin e neonatologjise ne Tirane dhe rrethe per zhvillimin e protokolleve standarte dhe ngritjen e kapaciteteve te personelit qe punon ne maternitete. UNICEF ne partneritet dhe Fondacionin Credins do te ofrojne inkubatore dhe pajisje te tjera ne disa maternitete ne Shqiperi per te ndihmuar personelin shendetesor te shpetoje jete femijesh. 10 inkubatore per te porsalindurit qe kerkojne kujdes te vecante mjekesor , dhe 1 Bubble CPAP ( pajisje per presion te vazhdueshem pozitiv ne rruget e frymemarrjes) per mbeshtetjen e frymemarrjes se te porsalindurve te semure do te ofrohen per maternitetet Koco Gliozheni neTirane , dhe maternitetet ne Elbasan , Fier, dhe Durres qe kane te gjithe se bashku rreth 10,000 lindje /ne vit.

Foto dhe Video rreth projektit

Projekte të tjere

TE KUJDESEMI QE VETMIA MOS TE NA LERE ME SHUME RRUDHA NE SHPIRT SESA NE FYTYRE
01/03/2024 - 30/06/2024

Shuma deri më tani:

45100 ALL

Objektivi:550000 ALL

SË BASHKU NE MUNDEMI TË NGJISIM EDHE MALIN MË TË LARTË!
20/02/2024 - 12/03/2024

Shuma deri më tani:

333300 ALL

Objektivi:333300 ALL

"Më jep një shans të të tregoj talentin tim!"
01/02/2024 - 31/05/2024

Shuma deri më tani:

80900 ALL

Objektivi:581782 ALL

Shiko të gjitha projektet