Rrugëtim i ndryshëm i njëjti destinacion – SmileAL

Rrugëtim i ndryshëm i njëjti destinacion

Fillimi i projektit:01/12/2022

Përfundimi i projektit:01/06/2023

Ditë të mbetura:0 ditë

Shuma deri më tani

600000.01 Lekë

Objektivi:600000 ALL

Shihni kontribuesit >>

Zbatues

OrArt

Përshkrimi

Teatri nuk është luks.
Projekti “Rrugëtim i ndryshëm i njëjti destinacion” është një projekt i dedikuar për fëmijët jetim. Ky projekt ka si qëllim të realizojë me fëmijët jetim të shtëpisë së fëmijës Zyber Hallulli në Tiranë një shfaqje teatri dhe nëpërmjët kësaj shfaqje të përcjelle në mënyrë indirekte nëpërmjët argëtimit,edukimin, të punohet në grup, të rëspëktojnë hapsirat dhe të drejtat e tjetrit .Të kuptojnë vlerën nga antivlera. Të afrohen me shume me librin.
Nëpërmjet shfaqjes fëmijët vënë në analize vehten e tyre, kuptojnë dëshirat e tyre, zbulojnë preferencat apo talentin e tyre. Ky projekt është një mundësi shumë e mirë për të dalë nga rutina dhe stimulon për të kuptuar dhe luftuar për dëshirat e tyre.
Projekti do te zgjase 4 muaj. Duke qenë se janë në shkollë do të punohet më tepër në fundjavë, përvec muajit qershor që shkolla ka mbaruar dhe premiera është në fund të muajit qershor.
Do jetë një komëdi shqipëtare, me shumë mundësi mund të jëtë komedia “Shi në plazh”. Puna do të nisë me një audicion për të zgjedhur aktorët. Analiza e vepres e cila është shumë e rëndësishme për menyren e konceptit dhe se nga cili këndvështrim duhet ti shohim gjërat. Më pas procedohet me mizansenën, provat me kostumet pershtatja me skenografine. Javen e fundit behen provat e lidhura të shaqjes me të gjithë komponentët.
Kjo është një përvojë e provuar me parë më fëmijët jetim në qytetin e Shkodrës dhe Sarandës ,punë e cila ka rezultuar e suksesshme dhe fëmijët janë ndjerë shumë të vlersuar e mbi të gjitha ka ndikuar në vetbesimin e tyre . Puna që bënë I bëri të besojnë se janë të afte dhe ata të realizojnë projekte të bukura dhe që mund të përcjellin mesazhe të bukura dhe të argëtojnë publikun.
Kuptuan se:
Teatri të bën njeri më të mirë

Foto dhe Video rreth projektit

Projekte të tjere

Sipërmarrësit e së ardhmes - Laboratorët e Sipërmarrjes në shkolla
01/12/2023 - 31/03/2024

Shuma deri më tani:

1000 ALL

Objektivi:2500000 ALL

R.I.D.E (Rruga gjithëpërfshirëse e Romës drejt arsimit)
01/12/2023 - 31/03/2024

Shuma deri më tani:

5000 ALL

Objektivi:600000 ALL

Mbështetje “sensoriale” për fëmijet me vështirësi në integrimin sensorial. Çanta sensoriale
01/11/2023 - 29/02/2024

Shuma deri më tani:

26000 ALL

Objektivi:595444 ALL

Shiko të gjitha projektet